Digital Learning Agency

Learningfever

Klantencase: Multimedi – Learningfever

“Een innovatieve hybride aanpak met een ondersteunend leersysteem.”

Multimedi traint de toekomst met kwalitatieve, praktijkgerichte IT-opleidingen. Of je nu de switch wilt maken naar een carrière in IT of je bent een IT-professional die op zoek is naar bijscholing, bij Multimedi ben je aan het juiste adres. Het IT-opleidingscentrum uit Leuven bestaat al meer dan 20 jaar en is ook gespecialiseerd in op maat gemaakte IT-opleidingen en workshops voor bedrijven.

Met enkele grote klanten zoals VDAB, FOD, de VUB, Aussy, Cheops, Cevora, Talent IT,.. is Multimedi een vaste waarde op het gebied van IT-opleidingen. Het is een betrouwbare partner in IT educatie sinds 2001. 

Waarom?

Klassikaal onderwijs op de traditionele manier voldoet steeds minder aan de verwachtingen en standaarden van vandaag. Daarom nam Multimedi in 2018 een grote beslissing: ze willen een eigen Learning Management Systeem (LMS) en op die manier vanaf dan mee de markt gaan bepalen. Als we kijken naar de toekomst van onderwijs is asynchroon leren meer en meer de norm, dus dat is waar ze van bij het begin op wilden inzetten. Door het gebruiken van een eigen LMS, is Multimedi klaar voor deze verschuiving op onderwijsvlak, om te voldoen aan de verwachtingen van cursisten en bedrijven.  

Hoe?

De vraag van Multimedi was simpel: een gepast systeem op maat en een software toolbox waarmee ze een slag konden gaan voor hun opleidingen. Naast de ontwikkeling van het LMS was er ook vraag naar begeleiding voor het maken van content in het systeem en opleiding voor hun trainers om digitaal les te geven.

Op basis van de noden van Multimedi zijn we aan de slag gegaan voor de opbouw van een LMS op maat: 

  • Een eigen leerplatform, dit is een éénmalige aankoop, geen software as a service
  • Volledig in de eigen huisstijl van Multimedi en gebrand onder de naam LearningFever
  • Ingebouwde authoring tool voor het creëren van attractieve cursussen
  • Webshop functionaliteit 
  • Learning analytics tool voor het inzicht op de voortgang en prestaties via slimme dashboards en rapportages 

Voor Multimedi was het doel van het LMS om al hun cursussen om te vormen naar hybride cursussen en dit met ondersteuning van DLA coaches.

Resultaat !

Vandaag wordt het Learning Management System LearningFever ingezet bij zo’n 90% van de klanten in hybride leertrajecten. Multimedi is nu pionier op de markt en zo ook een duurzaam IT-opleidingscentrum. Dankzij het gebruik van een eigen LMS kan Multimedi kostenefficiënt opleidingen organiseren omdat ze naast de klassikale opleidingen ook individuele cursisten kunnen coachen doorheen een hybride traject op maat. 

In de praktijk:

  • Switch@work is het coachingstraject van Multimedi, waarbij mensen een zelfstandig een opleiding kunnen volgen om de overstap te maken naar een carrière in IT. Dankzij LearningFever kunnen cursisten leren waar en wanneer ze dit willen, los van de klassikale opleidingen. 
  • Naast opleidingen organiseert Multimedi ook workshops o.a. rond digitalisering. Al deze workshops zijn omgevormd tot blended of online versies. Enkele voorbeelden zijn de workshops ‘Werken met office 365’, ‘ Werken met Teams’ en ‘Time management met Outlook’. Deze workshops werden ooit klassikaal gegeven maar nu is deze leerinhoud beschikbaar op hun leersysteem ‘LearningFever’. Dit in de vorm van bijvoorbeeld video’s, naslagwerk, testjes,… Op de dag van de workshop wisselt de docent momenten in groep af met zelfstandige momenten waarbij de deelnemers met LearningFever aan de slag gaan.
  • Connectie met de groep is voor de trainers van Multimedi enorm belangrijk en ze starten dus altijd met contacting en dan contracting. En na een moment van individueel werken met het LMS, wordt er in een synchrone sessie terug samen gewerkt om het materiaal verder te verwerken in een opdracht. Enkele tools die ingezet worden zijn bijvoorbeeld een whiteboard waarop alle cursisten online kunnen noteren, polls, screen sharing en online post-its.  Elke workshop ziet er anders uit door een afwisseling in leermethodieken en leersystemen.

Interesse gekregen in een leermanagement systeem? Meer info over contentcreatie?

Contacteer ons via het invulformulier op de website of stuur gewoon een mailtje naar hello@digitallearningagency.be !

Persoonlijk dashboard
Overzichtelijk cursus aanbod
Opbouw cursus
Webshop
Rapportage tool (learning analytics)

Facebook
Twitter
LinkedIn